Always get error "java.lang.NullPointerException" when place webservice test object to variable

Hello, why i got “java.lang.NullPointerException” when using Katalon v 5.4 but the code is working well on Katalon 5.2, anyone have the solution please asnwer, thank you
here is my code

RequestObject reqObj = findTestObject(‘API_request’)

after execute that code, script stops with “java.lang.NullPointerException” error

Can you help to post Katalon Studio logs in this case?

1 Like

Vinh Nguyen said:

Can you help to post Katalon Studio logs in this case?

All logs of the test case ?

The log from that step and also logs from Katalon Studio itself:

Windows (\config\.metadata\.log):

MacOS (file:///Applications/Katalon%20Studio.app/Contents/MacOS/config/.metadata/.plugins/org.eclipse.ui.workbench/log):

1 Like

Hi Didit,

Please also help to send me your test project also, I think it also somehow relates to your used Web Service object as well. If you can’t send it on this topic due to sensitive information, then please send it to me privately :slight_smile:

Regards

1 Like

I don`t know if it helps but try to re-type url at your test object again or just add space in the end of url and send it.

1 Like

After that restart Katalon Studio and try to launch your test case again

image.png

3 Likes

Hello all
this problem is solved, thank you for @vinh bao quang and @3605-xio for answering my questions.

**Installing Katalon 5.8.0 on Linode(Ubuntu os ) server
**gettting these exception

java.lang.ExceptionInInitializerError

at org.sikuli.api.robot.desktop.DesktopScreen.getSize(DesktopScreen.java:43)