[Sharing is learning] [Get rewards] Join Us Now to Become Katalon Champions. Learn more
pj wittman
Katalon Apprentice
02/14/2018

Unable to move Object from one folder to another

I have created a new folder under "Object Repository" and am attempting to move an object from an existing folder to this new folder. I am getting a error message stating "Unable to move the selection: null". I click the OK button to dismiss the dialog and see that the object has NOT been moved. I close the Katalon application and then re-launch it. The object has now been moved to the correct folder.
Is this a known defect and if so, when will it be fixed?
Upvote
Quote

Comments

  • Christian Gudrich
    Katalon Apprentice
    04/16/2018
    1. Try to move object
    2. Should still result in already mentioned error message
    3. Rename Object
    4. Results in moving object to target folder without renaming
    Upvote
    Quote
  • Vinh Nguyen
    Katalon Moderator
    04/16/2018
    I have created a new folder under "Object Repository" and am attempting to move an object from an existing folder to this new folder. I am getting a error message stating "Unable to move the selection: null". I click the OK button to dismiss the dialog and see that the object has NOT been moved. I close the Katalon application and then re-launch it. The object has now been moved to the correct folder.
    Is this a known defect and if so, when will it be fixed?
    I can't reproduce this issue. Please help to provide Katalon Studio logs as pointed from here: https://forum.katalon.com/discussion/4405/read-this-first-before-reporting-an-issue-bug#latest
    Upvote
    Quote
  • Brian Walker
    Katalon Apprentice
    06/11/2018
    edited June 11
    I'm running into this issue as well.  The problem is the algorithm used to set default object names is creating invalid names.  On the one hand, I should be more deliberate about naming objects.  I'm new to this application.  On the other hand, the application shouldn't be generating names it can't process.  This is the adjusted error from my logs...

    Caused by: org.xml.sax.SAXParseException; systemId: file:/[project-path]/Object%20Repository/Page_Create%20Blah%20%20Blah%20Blah/html_Create%20Blah%20%20Blah%20Br.rs; lineNumber: 164; columnNumber: 14; The character sequence "]]>" must not appear in content unless used to mark the end of a CDATA section.

    I am able to open the object in the Web Object Spy.  I don't see the string it is referencing ("]]>").  Re-saving the object does not help.



    Upvote
    Quote
  • Müller László
    Katalon Apprentice
    07/10/2018
    edited July 10
    Have the same problem when "Create new folder(s) as page's name" not checked! And if I check it, and the test case created, I cant delete the new folders!
    Log and screenshot attached.
    "Help me, Obi-Wan Kenobi. You're my only hope."

    Upvote
    Quote
Sign In or Register to comment.